Remy Gieling als spreker op het podium over kunstmatige intelligentie (AI)
Ruim 7 jaar ervaring

Training over kunstmatige intelligentie (AI) voor personeel of klanten

Remy Gieling is expert over de impact van kunstmatige intelligentie (AI) en digitale transformatie voor bedrijven en organisaties.

Neem contact op Vrijblijvende offerte
Je bent in goed gezelschap

Wat anderen zeggen over Remy als moderator en spreker

Remy Gieling is oprichter van ai.nl en auteur van het boek Ontdek de groeikansen van AI. Hij geeft trainingen over AI op o.a. Nyenrode en voor grote en kleine organisaties.

Training over kunstmatige intelligentie (AI)

Het onderwerp kunstmatige intelligentie oftewel ai (artificial intelligence) is de laatste jaren relevanter dan ooit. Toch is het niet voor iedereen duidelijk waar we het dan over hebben. Dit is niet verbazend, want het is een container begrip, waar veel toepassingen in onder te brengen zijn. Hieronder enige uitleg, zodat je weet waar een presentatie over dit onderwerp over kan gaan.

Training over kunstmatige intelligentie (AI)

Eenvoudig geformuleerd is Artificial Intelligence (AI) het geheel van programma’s die onze menselijke intelligentie nabootsen en daarnaar handelen. Hierdoor kunnen deze programma’s zelfstandig taken uitvoeren en keuzes voor ons maken. Dit maakt ons leven in een aantal opzichten een stuk gemakkelijker en daar profiteren we allemaal van. In de praktijk zijn er al allerlei “intelligente” assistenten op diverse websites, die ons helpen bij het maken van keuzes. Natuurlijk gebeurt dit altijd binnen de kaders die de ontwerper stelt.

Aan de andere kant is het voor veel mensen ook een beangstigend idee dat ‘machines’ voor ons denken en beslissen. Een deskundige spreker zal deze aspecten belichten en uitleg geven over wat er wel en niet reëel is aan deze angst voor toekomstige technieken. In de praktijk zijn er al allerlei “intelligente” assistenten op diverse websites, die ons helpen bij het maken van keuzes. Natuurlijk gebeurt dit altijd binnen de kaders die de ontwerper stelt.

Voor- en nadelen, risico's

Zoals aan alle technieken zijn er voordelen maar ook risico’s die het waard zijn onder de loep te nemen. Vaak denkt men al snel aan The Terminator-achtige taferelen. In de praktijk gaat het eerder over het eerlijk en transparant maken van datasets en algoritmes, over duurzaam gebruik van datacenters en privacy van gebruikers.

Leren over nieuwe ontwikkelingen

Een ander voorbeeld van machine learning-toepassingen zijn systemen die jou een bepaalde aanbeveling doen op basis van je online gedrag. Dit zijn nieuwe ontwikkelingen waar we veel over kunnen leren. Natuurlijk spelen bedrijven hierop in door je reclames voor te schotelen die door middel van een analyse van jouw data zijn gekozen. AI bestudeert dus je kijkgedrag op internet en trekt hier conclusies uit die commercieel interessant zijn. Hetzelfde zien we gebeuren bij klantcontactcentra, gesprekken worden automatisch geanalyseerd – de medewerker ziet op basis van je toon, intonatie en inhoud welke antwoorden het meest passend zijn om je zo goed mogelijk te helpen. Het spanningsveld met privacy en het risico van ongewenste beïnvloeding op politiek gebied maken het onderwerp zeer actueel en boeiend.

Een breed en divers onderwerp: Kunstmatige intelligentie is de moeite van het bespreken waard

Het onderwerp is breed en divers. Bijna iedereen is er door gefascineerd. Daarom is het leuk en zinvol om de kennis op dit gebied uit te breiden. Een voordracht of presentatie is dan het uitgelezen middel. Let hierbij wel op de doelgroep en de voorkennis van het publiek. In geval van een grote, divers samengestelde, groep is een algemeen verhaal beter geschikt. Voor IT-professionals gaan we dieper in op de fundamenten van de technologie.

Presentatie over een deelgebied of een algemeen verhaal?

Misschien ben je op naar een deskundige die een boeiend verhaal kan vertellen voor een algemeen publiek. Of wellicht wil je over dit onderwerp voor je klanten of voor je medewerkers een gespecialiseerde voordracht boeken over dit onderwerp. Misschien heb je een specifiek deelterrein dat je graag belicht wilt zien. Maar het kan ook zijn dat je een voordracht wilt over kunstmatige intelligentie in zijn algemeenheid met een bredere scope. Wij kunnen dan zorgen voor een presentatie die aan het denken zet maar die ook een hoge amusementswaarde heeft.

Wat doet een spreker of trainer?

Op basis van je specifieke wensen kunnen we een lezing, training of cursus op maat verzorgen. Of dit live is bij een congres, online via een webinar of fysiek bij een in-company sessie. We denken graag mee over de meest passende vorm. Tijdsduur kan verschillen van TED Talk-format (20 minuten) tot enkele uren of meerdere dagen met verschillende sprekers.

Wat zijn de kosten?

De investering is afhankelijk van de benodigde voorbereiding en tijdsinvestering. Laat gerust weten wat je ideeën zijn en wat het budget is, dan kunnen we in overleg de beste keuze maken. Mocht het niet matchen qua budget, data of inhoud dan denken we graag mee over alternatieve sprekers of trainers. Vraag een gratis een vrijblijvende offerte aan.

Het boeken van een spreker of trainer op het gebied van kunstmatige intelligentie

Als je voor je klanten of medewerkers een voordracht over artificial intelligence wilt boeken, neem dan contact met ons op. In overleg kunnen wij het perfecte programma samenstellen met het accent op de onderwerpen die je graag wilt laten belichten.

Neem contact met ons op

Kortom, neem snel contact met ons op en bespreek je wensen. Je bent verzekerd van kwaliteit, zowel inhoudelijk als qua presentatie.

Neem vandaag nog contact op met Remy Gratis vrijblijvende offerte
Companies working with Remy Gieling as a host or keynote speaker for their webinars, events and podcasts
Nyenrode
Accenture
Incentro
AkzoNobel
DenkProducties
YoungCapital
HP
Nvidia
VanDoorne
VIA
Endeit
Dyade
OCNL
Kabisa
Tres
Peak
Ohpen
High Tech Campus
NLAIC
Buro van Oranje
Ministerie van Buitenlandse Zaken
ROM Utrecht Region
MT/Sprout
FX Agency