Even voorstellen

Over Remy Gieling

Dagvoorzitter, interviewer en spreker gespecialiseerd in bedrijven, technologie en innovatie.

Remy Gieling is dagvoorzitter, spreker over kunstmatige intelligentie en digitale innovatie, auteur, podcast-host en voormalig hoofdredacteur van het toonaangevende zakelijke medium MT/Sprout. Zijn tweede boek Ontdek de groeikansen van AI werd in 2021 genomineerd tot Managementboek van het jaar.

Dagvoorzitter en interviewer

Als journalist interviewt Remy de drijvende krachten achter startups, scaleups en het grootzakelijke bedrijfsleven op camera en podia. Dankzij een aanstekelijke nieuwsgierigheid, brede kennis en pakkende vragen dringt hij snel door tot de kern van een verhaal en vat scherp en gevat de belangrijkste lessen en inzichten samen.

Innovatie

Als oprichter van ai.nl spreekt Remy dagelijks met de aanjagers van verandering. Hij weet als geen ander wat de kansen en valkuilen zijn van toekomstige technologieƫn. Door deze helicopterview ziet hij innovaties van mijlenver aankomen. Met zijn energie en humor maakt hij ingewikkelde theorie voor iedereen begrijpelijk.

Podium

Als dagvoorzitter staat Remy regelmatig op podia naast topsprekers als Ben Tiggelaar, Jos Burgers, Remco Claassen, Margriet Sitskoorn, Steven van Belleghem en vele anderen. Ook had hij voor DenkProducties Harvard-professor Dan Shapiro en Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman via een live-verbinding in het programma. In 2018 mocht hij oud-president Barack Obama persoonlijk ontmoeten bij het seminar Forward Thinking Leadership.

Spreker

Remy spreekt over kunstmatige intelligentie, digitale innovatie, trends, leiderschap, management en ondernemen. Hij vindt niets leuker dan niet-techneuten enthousiast krijgen over de mogelijkheden van AI. Remy legt in begrijpelijk taal uit wat de technologie is en kan, wat dit betekent voor de groei van bedrijven en organisaties vandaag de dag en hoe ze zich kunnen voorbereiden op een toekomst met zelflerende machines.

Podcast

Remy is regelmatig te zien en te horen als commentator op radio en tv, interviewt ondernemers voor online tv-formats en is host van diverse veelbeluisterde podcasts waaronder de Business Books Podcast, The Big Exit Show en DenkTank. Remy heeft een liefde voor koken, fotografie en business boeken.

Remy als dagvoorzitter of spreker
High Tech Campus
ROM Utrecht Region
Octrooicentrum Nederland (RVO)
Van Doorne
Nvidia

Remy werkt voor diverse, gerenommeerde klanten.

Bekijk de referenties

Trivia

Marginale feitjes, doch goede ijsbrekers bij het virtuele koffieautomaat.

Remy had ooit de droom om de opvolger van Max Westerman (de toenmalige correspondent voor RTL Nieuws) in New York te worden. Na zijn VWO-examen is hij een half jaar filmpjes gaan maken in de stad. Het was het pre-YouTube-tijdperk dus de voornaamste kijkers waren zijn moeder en wat tantes.

Goede vraag, vermoedelijk een vreemde hersenkronkel. Voor de Business Books Podcast leest Remy tussen de twee en zes business boeken per maand. Zijn favoriete auteur is Adam Grant. Vraag hem gerust welke boeken de moeite waard zijn om te lezen.

Een aantal van de Harry Potter-films. Hierin vertolkte Remy de Nederlandse stem van Dirk Duffeling. Hem herkennen zal wat lastig zijn, het wat nog voordat hij de baard in de keel kreeg.

Vergeten om de camera aan te zetten bij een video-interview met topondernemer en Quote 500-lid John Fentener van Vlissingen. Dat hele interview moest dus opnieuw.

Remy houdt van koken, films, series en is fervent hobby-fotograaf. Zijn foto’s zijn te bekijken en gratis te downloaden (ook voor commerciĆ«le projecten) via Unsplash.

Kennismaken?

Plan een vrijblijvende virtuele kennismaking in om te bespreken wat Remy voor jouw event of webinar kan betekenen.

Neem contact op