Volg Remy op sociale media
even voorstellen

Over Remy Gieling

Dagvoorzitter, spreker over kunstmatige intelligentie, oprichter van ai.nl en podcast-host.

Remy Gieling (32) is dagvoorzitter, spreker over kunstmatige intelligentie, auteur, podcast-host en voormalig hoofdredacteur van het toonaangevende zakelijke medium MT/Sprout. Zijn tweede boek Ontdek de groeikansen van AI werd in 2021 genomineerd tot Managementboek van het Jaar.

Als oprichter van ai.nl spreekt Remy dagelijks met de aanjagers van verandering. Hij weet als geen ander de kansen en valkuilen van toekomstige technologieƫn. Door deze helicopterview ziet hij innovaties van mijlenver aankomen en maakt hij ingewikkelde theorie voor iedereen begrijpelijk.

Als spreker over kunstmatige intelligentie weet hij niet-techneuten enthousiast te krijgen over de mogelijkheden van AI. Remy legt in begrijpelijk taal uit wat de technologie is en kan en wat bedrijven en organisaties vandaag de dag eraan hebben en hoe ze zich kunnen voorbereiden op een toekomst met zelflerende machines.

Als journalist interviewt Remy de drijvende krachten achter startups, scaleups en het grootzakelijke bedrijfsleven op camera en podia. Dankzij een aanstekelijke nieuwsgierigheid, brede kennis en pakkende vragen dringt hij snel door tot de kern van een verhaal en vat scherp en gevat de belangrijkste lessen samen.

Remy is regelmatig te zien en te horen als commentator op radio en tv, interviewt ondernemers voor online tv-formats en is host van diverse veelbeluisterde podcasts waaronder de Business Books Podcast, Studio Scaleup en DenkTank. Remy heeft een liefde voor koken, fotografie en business boeken.

Meer informatie over de diensten van Remy Foto- videomateriaal
High Tech Campus
ROM Utrecht Region
Van Doorne
Nvidia
MT/Sprout

Remy werkt voor diverse, gerenommeerde klanten.

Bekijk de referenties

Trivia over Remy

Flauwe feitjes, doch goede ijsbrekers bij het (virtuele) koffieautomaat.

Remy had ooit de droom om de opvolger van Max Westerman (de toenmalige correspondent voor RTL Nieuws) in New York te worden. Na zijn VWO-examen is hij een half jaar filmpjes gaan maken in de stad. Het was het pre-YouTube-tijdperk dus de voornaamste kijkers waren zijn moeder en wat tantes.

Goede vraag, vermoedelijk een vreemde hersenkronkel. Voor de Business Books Podcast leest Remy tussen de twee en zes business boeken per maand. Zijn favoriete auteur is Adam Grant.

Een aantal van de Harry Potter-films. Hierin vertolkte Remy de Nederlandse stem van Dirk Duffeling. Hem herkennen zal wat lastig zijn, het wat nog voordat hij de baard in de keel kreeg.

Vergeten om de camera aan te zetten bij een video-interview met topondernemer en Quote 500-lid John Fentener van Vlissingen. Dat hele interview moest dus opnieuw.

Remy houdt van koken, films, series en is fervent hobby-fotograaf. Zijn foto’s zijn te bekijken en gratis te downloaden (ook voor commerciĆ«le projecten) via Unsplash.

Kennismaken?

Plan een vrijblijvende virtuele kennismaking in om te bespreken wat Remy voor jouw event of webinar kan betekenen.

Neem contact op