Dagvoorzitter of moderator inhuren voor mijn event of webinar

Dagvoorzitter of moderator inhuren voor mijn event of webinar

Ga je een evenement of webinar organiseren voor je klanten, medewerkers of een andere doelgroep? Denk dan vooraf goed na, niet alleen over de sprekers maar zeker ook over wie het event gaat openen. Als er een discussie of interactief gedeelte in het programma zit dan is het essentieel om dat goed te laten begeleiden door een vakkundige gesprekleider.

De dagvoorzitter kan je event maken of breken!

Een goede voorzitter of presentator is cruciaal. Deze kan je event namelijk maken of breken. Hoe interessant en boeiend de inhoud ook is, de voorzitter is de eerste persoon die het publiek ziet en hoort. Hij of zij zet dus ook de toon op het moment dat het event van start gaat. Als de eerste indruk niet goed is of niet overeenkomt met de (verwachtingen van de) rest van de bijeenkomst heeft dat een nadelig effect op het event als geheel. Het beeld dat de bezoekers eraan overhouden zal onnodig negatief zijn en dat is natuurlijk erg jammer.

Kies ook de juiste interviewer of presentator

Elk event heeft verschillende onderdelen. Het houden van een bevlogen toespraak is iets heel anders dan het afnemen van een interview of het actief betrokken houden van de zaal. Kies dan ook voor de juiste persoon op de juiste plek. Een goede dagvoorzitter of moderator is ervaren, heeft verstand van zaken, is betrokken bij de organisatie en heeft affiniteit met het thema. Ook weet hij of zij de juiste toon neer te zetten en het programma met de juiste energie, interactie en humor te brengen.

Wat zijn de taken van een dagvoorzitter of gespreksleider?

Een voorzitter opent het congres of webinar met een pakkende inleiding. Hij of zij enthousiasmeert de deelnemers en neemt ze meer in het programma: het doel van de dag en wat iedereen kan verwachten. De dagvoorzitter of moderator kondigt sprekers aan en af, gaat met experts en het publiek in gesprek en zorgt voor voldoende interactie. Sommige dagvoorzitters verkiezen een serieuzere rol, andere zijn liever de nar. Let hierbij goed op wat het best past bij jouw doel en organisatie. Ook verzorgt een host Q&A-sessies, rondetafelgesprekken, video-interviews in de pauze en sluit hij of zij de dag af met een samenvatting van de kennis die voorbij is gekomen.

De discussie in goede banen leiden

Heeft het programma een panelgesprek of discussie, dan leidt de moderator deze in goede banen. Dat kan een discussie tussen panelleden zijn of een serie vragen vanuit het publiek. Hierbij zorgt de moderator dat alle meningen de kans krijgen gehoord te worden en dat het proces goed verloopt. Daarbij is ook van belang dat de sfeer goed blijft en dat het voor iedereen interessant is om de discussie te volgen.

De interviewer stelt vragen aan één of meer gasten. Deze vragen kunnen eventueel vooraf verzameld worden vanuit het publiek, bijvoorbeeld in de pauze. Natuurlijk kan het ook een eerder voorbereid interview worden. Hoofdzaak is dat het interview een welkome onderbreking is en dat er zinvolle en boeiende informatie wordt gedeeld. Een goed vraaggesprek houden is een vak en niet iedereen verstaat dat vak. Bedenk dit en kies in overleg met ons de juiste interviewer. Wij kunnen zorgen voor de juiste persoon, die een juweel van een vraaggesprek weet te realiseren, waarbij het publiek vol aandacht zal luisteren en waardevolle informatie zal krijgen.

Verschillende personen voor verschillende rollen

Je kunt ervoor kiezen om een dagvoorzitter te nemen voor de opening en sluiting van je event en voor het aankondigen van de diverse onderdelen en sprekers. Daarnaast kun je een moderator nemen die een discussie begeleidt. Het vereist namelijk specifieke skills om een gesprek te leiden. Als dagvoorzitter wordt vaak iemand van zekere naam en faam gekozen. Het is een aanbeveling als een bekende journalist het event opent en ook zijn of haar naam leent aan de bijeenkomt met een vermelding op de aankondiging.

De kosten van een voorzitter of een gespreksleider

Natuurlijk is het als organisator van een event belangrijk om de kosten in het oog te houden. We begrijpen dus dat je geïnteresseerd bent in de tarieven. Hierop is geen eenduidig antwoord te geven, omdat de prijs afhankelijk is van diverse factoren. Voor voorzitters van events bestaan dan ook verschillende tarieven. De prijs is afhankelijk van de bekendheid en kwaliteit van de persoon in kwestie, maar ook van de activiteiten die van hem of haar verwacht worden. Als indicatie kun je aanhouden dat de prijs zal liggen tussen de 2.500,- en 7.500,-. Afhankelijk van de gevraagde werkzaamheden en voorbereidingstijd zal de prijs hoger of lager liggen. Ook de bekendheid van de persoon die wordt ingehuurd speelt hierbij een rol.

Boeken van een presentator, gespreksleider of voorzitter

Met ruim zeven jaar ervaring als dagvoorzitter en moderator voor organisaties als Accenture, YoungCapital en HP is Remy Gieling een graag geziene gast op podia van zakelijke evenementen en webinars. Het is natuurlijk belangrijk of het klikt, plan daarom een vrijblijvende kennismaking of gratis offerte. De agenda loopt immers razendsnel vol. Mocht het niet passen, heeft Remy een groot netwerk met kundige dagvoorzitters en sprekers en verbindt je graag aan de juiste persoon.

Related Posts