Praktisch én inspirerend

ChatGPT Keynote, ChatGPT Lezing, ChatGPT Workshop of ChatGPT training

ChatGPT heeft de wereld bestormd. Wil jij alles weten over deze AI tool, hoe professionals het gebruiken om tot 33% effectiever te werken en de laatste ontwikkelingen rondom AI? Techwatcher Remy Gieling helpt.

AI expert Remy Gieling geeft lezingen & trainingen
Meer informatie
In 45 minuten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Boek een lezing
Ervaren spreker & trainer

Waarom een ChatGPT training of workshop bij Remy Gieling?

Remy Gieling is een zeer ervaren spreker, expert, trainer, auteur rondom kunstmatige intelligentie (AI) en ChatGPT.

Ervaren
Remy Gieling staat als mede-oprichter van ai.nl 120+ keer per jaar op podia, is auteur van diverse boeken over AI en deelt zijn kennis veelvuldig in landelijke media.
Kennis van zaken
Remy volgt de belangrijkste trends en ontwikkelingen op de voet, organiseert jaarlijks AI-reizen naar Silicon Valley (o.a. bij OpenAI), doceert aan de AI-cursusreeks bij Nyenrode en presenteert het eerste tv-programma over AI voor RTLZ.
Helder en begrijpelijk
Remy zijn enthousiasme zorgt ervoor dat hij complexe materie helder en begrijpelijk kan vertellen aan een brede zakelijke doelgroep. Sessies worden gemiddeld beoordeeld met een 8,4+.
Kunstmatige intelligentie (AI)
Veelgestelde vragen over ChatGPT
ChatGPT, taal-algoritmes en generatieve AI zijn niet meer weg te denken uit de werkvloer van morgen. Welke zaken moet je weten?

ChatGPT is een krachtig taalmodel dat is ontwikkeld door OpenAI, een toonaangevend onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijf op het gebied van kunstmatige intelligentie. Het model is getraind op enorme hoeveelheden geschreven teksten, waardoor het in staat is om menselijke taal te begrijpen en erop te reageren op een zeer geavanceerde manier.

Met ChatGPT kunnen gebruikers allerlei soorten taken uitvoeren, zoals het genereren van teksten, het beantwoorden van vragen, het vertalen van talen, en nog veel meer. Het model is in staat om complexe taalstructuren te begrijpen en kan zelfs creatieve en originele antwoorden genereren.

Het model biedt een scala aan voordelen, zoals efficiëntie, nauwkeurigheid, en automatisering van taken. Het kan ook helpen bij het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten en het verbeteren van de besluitvorming.

Iedereen die meer dan een uur per dag achter een toetsenbord zit, moet leren werken met dit soort taal-algoritmes. Want een AI zal jou niet gaan vervangen, maar een concurrent die AI inzet wel.

Taalmodellen zoals ChatGPT zijn een soort slimme computers die zijn opgeleid om menselijke taal te begrijpen en erop te reageren. Ze werken door middel van een geavanceerde technologie genaamd kunstmatige intelligentie, of AI.

Stel dat je ChatGPT vraagt om een tekst te schrijven over een bepaald onderwerp. Het model begrijpt wat je vraagt en gebruikt de informatie die het heeft geleerd uit enorme hoeveelheden geschreven teksten om een nieuwe tekst te genereren die past bij jouw vraag. Het model kan verschillende soorten taalbegrip uitvoeren, zoals het vertalen van talen, het beantwoorden van vragen, het analyseren van teksten en nog veel meer.

Om ChatGPT te laten werken, gebruikt het een complexe technologie genaamd neurale netwerken. Dit is een soort algoritme dat is geïnspireerd op de werking van de menselijke hersenen. Het neurale netwerk bestaat uit verschillende lagen die allemaal een specifieke taak hebben, zoals het begrijpen van woorden, het analyseren van de structuur van een zin en het genereren van een antwoord.

Het gebruik van taalmodellen zoals ChatGPT biedt veel voordelen. Het kan bijvoorbeeld tijdbesparend zijn en de efficiëntie verhogen, omdat het model taken snel en accuraat kan uitvoeren. Het kan ook helpen bij het automatiseren van processen, zoals klantenservice, het analyseren van data en het schrijven van teksten. Daarnaast kan het worden gebruikt om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen en om de besluitvorming te verbeteren.

Het is belangrijk om te benadrukken dat taalmodellen zoals ChatGPT geen perfecte technologie zijn. Ze kunnen soms fouten maken en zijn niet altijd in staat om subtiele nuances en contextuele betekenissen te begrijpen. Daarom is het nog steeds belangrijk om de uitvoer van het model te controleren en te beoordelen op basis van menselijke kennis en inzicht.

ChatGPT is bedacht door het Amerikaanse bedrijf OpenAI. OpenAI is een toonaangevend onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijf op het gebied van kunstmatige intelligentie. Het bedrijf is in 2015 opgericht met als doel het ontwikkelen van geavanceerde AI-technologieën en het bevorderen van de veiligheid en ethiek van AI.

Het onderzoek van OpenAI richt zich op verschillende aspecten van kunstmatige intelligentie, zoals machine learning, deep learning, en natuurlijke taalverwerking. Het bedrijf heeft enkele van de meest geavanceerde AI-modellen ontwikkeld, zoals GPT en DALL-E, die kunnen worden gebruikt voor uiteenlopende taken, zoals het genereren van teksten, het maken van afbeeldingen, en het spelen van games.

OpenAI heeft naast een comerciele tak, ook een non-profit organisatie die wordt gesteund door een aantal van de meest toonaangevende bedrijven en investeerders in de wereld. Het bedrijf heeft een open aanpak voor het delen van zijn onderzoek en technologieën, wat betekent dat de resultaten van het onderzoek en de code vrij toegankelijk zijn voor iedereen. Hierdoor heeft OpenAI een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van AI en de toepassing ervan in verschillende vakgebieden.

Elon Musk was mede-oprichter van OpenAI, maar is niet meer betrokken bij het bedrijf. Musk heeft OpenAI verlaten omdat hij vond dat het bedrijf te nauwe banden had met grote bedrijven en de Amerikaanse overheid, wat volgens hem zou kunnen leiden tot onveilige AI-ontwikkelingen.

De huidige CEO van OpenAI is Sam Altman. Altman is een ondernemer en investeerder die bekend staat om zijn expertise op het gebied van startups en technologie. Hij was eerder president van Y Combinator, een toonaangevende start-up accelerator in Silicon Valley, voordat hij in 2019 bij OpenAI kwam. Als CEO leidt Altman de strategie en visie van OpenAI, en richt hij zich op de ontwikkeling van geavanceerde AI-technologieën met een sterke focus op veiligheid en ethiek.

Taalmodellen zoals ChatGPT hebben een grote impact op ons dagelijks leven en op verschillende vakgebieden. Door gebruik te maken van AI-technologie, kunnen taalmodellen taken uitvoeren die voorheen alleen door mensen konden worden gedaan. Dit kan leiden tot meer efficiëntie, nauwkeurigheid en automatisering in verschillende sectoren, zoals marketing, klantenservice, marketing, HR en sales.

Taalmodellen worden ook gebruikt in de strijd over onze zoekvoorkeuren. Zowel Microsoft als Google investeren miljarden in AI-technologieën om de concurrentie voor te blijven. Zo heeft Microsoft in een investering van ruim 10 miljard dollar gedaan in OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT. Microsoft ingegreert op dit moment de technologie in zoekmachine Bing, browser Edge, besturingsysteem Windows en in de software achter Teams en Office.

Het is van cruciaal belang voor zakelijke professionals om te leren werken met tools zoals ChatGPT om relevant te blijven in de economie van morgen. Het gebruik van AI-technologieën zal steeds meer worden geïntegreerd in bedrijfsprocessen en de besluitvorming. Het is daarom essentieel dat zakelijke professionals begrijpen hoe ze deze technologieën kunnen gebruiken om hun werk te verbeteren en hun concurrentievermogen te vergroten.

Het vermogen om efficiënt en effectief gebruik te maken van tools zoals ChatGPT kan zakelijke professionals een voorsprong geven in een steeds competitievere markt. Bovendien zal de vraag naar professionals die vaardig zijn in het werken met AI-technologieën naar verwachting alleen maar toenemen in de komende jaren. Door te leren werken met ChatGPT en andere AI-tools, kunnen zakelijke professionals hun vaardigheden en kennis uitbreiden en zich voorbereiden op de economie van morgen.

Zoals iedere innovatie zijn er ook keerzijdes. Hoewel taalmodellen zoals ChatGPT veel voordelen bieden, zijn er ook mogelijke negatieve gevolgen waar we rekening mee moeten houden. Een van de zorgen is het effect op banen. AI-technologieën kunnen sommige banen overbodig maken, omdat ze taken kunnen automatiseren die eerder door mensen werden uitgevoerd. Dit kan leiden tot een toename van werkloosheid en economische ongelijkheid.

Een ander potentieel negatief gevolg van taalmodellen zoals ChatGPT is dat deze algoritmes feit en fictie door elkaar kunnen halen. Omdat ChatGPT getraind is op enorme hoeveelheden tekstuele data, kan het model soms verkeerde informatie genereren of misleidende antwoorden geven. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als het model informatie tegenkomt die niet klopt of als het wordt gebruikt om desinformatie te verspreiden.

Een ander probleem is dat ChatGPT kan gaan ‘hallucineren’, wat betekent dat het verkeerde antwoorden kan genereren die niet in overeenstemming zijn met de werkelijkheid. Dit kan gebeuren wanneer het model wordt gevraagd om iets te doen dat buiten zijn trainingsdata ligt. Het model kan dan op basis van zijn eerdere ervaringen iets creëren dat niet bestaat of niet mogelijk is.

Er zijn ook zorgen over de privacy en de veiligheid van gegevens. Taalmodellen zoals ChatGPT verzamelen veel gegevens over gebruikers en hun zoekopdrachten. Als deze gegevens in de verkeerde handen vallen, kunnen ze worden gebruikt voor kwaadaardige doeleinden, zoals phishing of identiteitsdiefstal.

Ten slotte is er bezorgdheid over de ethische aspecten van het gebruik van ChatGPT en andere AI-technologieën. Zo moeten we nadenken over de verantwoordelijkheid voor de beslissingen die worden genomen door de machines, en over de mogelijke impact van AI-technologieën op de samenleving als geheel. We moeten ervoor zorgen dat AI-technologieën op een verantwoorde en ethische manier worden ingezet om de negatieve gevolgen te minimaliseren.

Prompt writing is een proces waarbij een gebruiker een bepaalde prompt invoert in een taalmodel, zoals ChatGPT, en het model vervolgens een bijpassend antwoord genereert op basis van de context en de trainingsdata van het model. Prompt writing wordt steeds populairder en wordt gebruikt voor allerlei soorten taken, zoals het schrijven van artikelen, het maken van creatieve content, en het ontwikkelen van chatbots.

Een prompt engineer is iemand die zich richt op het ontwerpen en optimaliseren van prompts voor taalmodellen zoals ChatGPT. Dit houdt in dat de prompt engineer inzicht moet hebben in de context en de doelstellingen van de prompt, en moet weten hoe hij de prompt zo effectief mogelijk kan maken om het gewenste resultaat te bereiken. Het ontwerpen van een goede prompt is essentieel voor het verkrijgen van nauwkeurige en relevante antwoorden van het model.

De rol van de prompt engineer is van groot belang, omdat de kwaliteit van de prompts direct van invloed is op de kwaliteit van de antwoorden die het model genereert. Een slecht ontworpen prompt kan leiden tot verkeerde informatie of irrelevante antwoorden. Door te werken met een ervaren prompt engineer kan de kwaliteit van de prompts worden verbeterd en kan het model effectiever en nauwkeuriger worden ingezet.

Om een goede prompt engineer te worden, is het belangrijk om een goede kennis te hebben van taalmodellen en AI-technologieën. Daarnaast moet de prompt engineer bekend zijn met verschillende soorten prompts en de context waarin deze worden gebruikt. Het is ook belangrijk om inzicht te hebben in de doelstellingen van de prompt en de gewenste output van het model. Door deze kennis en vaardigheden te combineren, kan de prompt engineer effectieve prompts ontwerpen die leiden tot nauwkeurige en relevante antwoorden van het taalmodel.

In de toekomst zal de vraag naar prompt engineers naar verwachting alleen maar toenemen, omdat taalmodellen zoals ChatGPT steeds meer worden geïntegreerd in bedrijfsprocessen en de besluitvorming. Het vermogen om effectief te werken met taalmodellen en het ontwerpen van effectieve prompts zal daarom steeds belangrijker worden voor bedrijven en organisaties die willen profiteren van de voordelen van AI-technologieën.

Er zijn verschillende belangrijke vragen die mensen kunnen hebben over ChatGPT wanneer ze een lezing willen boeken. Enkele van deze vragen zijn:

– Hoe kan ChatGPT worden gebruikt om efficiënter te werken en beslissingen te nemen? – Welke andere AI-tools en technologieën zijn beschikbaar en hoe verschillen ze van ChatGPT? – Hoe kan ChatGPT worden geïntegreerd in bestaande bedrijfsprocessen en workflows? – Hoe kan ChatGPT worden gebruikt om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen? – Hoe kan ChatGPT worden gebruikt in marketing en klantenservice? – Hoe kunnen bedrijven en organisaties ervoor zorgen dat ze op een verantwoorde en ethische manier omgaan met AI-technologieën zoals ChatGPT? – Welke vaardigheden zijn nodig om effectief te werken met ChatGPT en andere AI-tools?

Deze vragen en nog veel meer worden behandeld door Remy Gieling in een lezing over ChatGPT en de ontwikkelingen rondom AI.

Boek een lezing, workshop of training over ChatGPT

Een lezing of training over ChatGPT en andere AI-tools kan van onschatbare waarde zijn voor professionals die efficiënter willen werken. Het is van cruciaal belang om te begrijpen wat de technologie is, wat het kan en hoe het kan worden toegepast in verschillende bedrijfscontexten. Door een beter begrip van de technologie en de mogelijkheden die het biedt, kunnen professionals hun werkprocessen verbeteren en hun productiviteit verhogen.

Bekijk een video-impressie van Remy Vrijblijvend meer informatie