5 centraal gelegen webinar studio’s voor ieder budget

5 centraal gelegen webinar studio’s voor ieder budget

Een webinar is een uitstekend middel om je kennis of boodschap over te brengen. Je kunt op deze manier een breed publiek bereiken en je organisatie zichtbaar maken. Ook is het een geschikt alternatief voor een live event.

Om een webinar goed te organiseren, is het raadzaam om gebruik te maken van een webinar studio. Op die manier weet je zeker dat alles soepel en professioneel verloopt. Natuurlijk wil je hierbij rekening houden met locatie en budget. Een betaalbare en makkelijk bereikbare studio is dan de meest effectieve keuze. In dit artikel zetten we vijf centraal gelegen webinar studio’s voor je op een rij die passen bij elk budget.

1. The Entertainment Factory

The Entertainment Factory is al 25 jaar actief in het organiseren van studioproducties voor kleine en grote bedrijven. Er zijn drie studio’s beschikbaar op de locatie: een professionele opnamestudio, een greenscreen opnamestudio en een standaard opnamestudio. Dit betekent dat er voor elk project en budget een passende oplossing is. Voor welke je ook kiest, er is altijd alle benodigde apparatuur en support aanwezig om je webinar of evenement tot een succes te maken. Ook is er de mogelijkheid om van een hybride oplossing gebruik te maken.

De drie studio’s van The Entertainment Factory zijn gelegen in IJsselstein, in het midden van het land. Er is kantoorruimte met 2 werkplekken beschikbaar waar je tijdens de opname gebruik van kunt maken. Daarnaast kun je vanuit een ruime, luxe ontvangstruimte de productie meekijken op een groot scherm.

Meer informatie over The Entertainment Factory vind je hier.

2. NXT studio’s

De studio’s van NXT zijn onstaan nadat twee professionals uit de evenementen- en TV wereld hun krachten hebben gebundeld om een state-of-the-art productiestudio op te zetten. De studio’s zijn helemaal ingericht op de toekomst van online events en producties. Het beschikbare oppervlak bedraagt maar liefst 450 m2. Duurzaamheid is een key concept voor NXT studio’s. Dit houdt bijvoorbeeld in dat de opnamestudio grotendeels circulair is gebouwd. Ook is de inrichting zo duurzaam en groen mogelijk gerealiseerd met refurbished meubilair.

Bij NXT studio’s profiteer je van optimale bereikbaarheid. De studio’s liggen zeer centraal langs de A12 bij Utrecht en bieden gratis parkeergelegenheid. Er zijn drie modulaire studio’s te vinden: een talkshow module, een presentatie module en een virtuele module. Je kunt bij de opnames van je webinar gebruik maken van de ruime greenroom.

Meer informatie over NXT Studio’s vind je hier.

NXT Studios - Opnamestudio voor live en on demand producties.

3. Central Studios

Wanneer je op zoek bent naar een team wat je uitzending tot in de puntjes kan helpen plannen en organiseren, zit je goed bij Central Studios. Het team van For Live staat voor professionaliteit en expertise op het gebied van eventmanagement. De opnamestudio is al 30 jaar in gebruik en is in die tijd uitgegroeid tot een veelzijdige, future-proof locatie voor evenmenten en producties. Sindskort heeft Cental Studios ook de beschikking over een unieke hybride interactieve event studio.

Central Studios, zoals de naam al zegt, onderscheidt zich door de locatie: centraler kan haast niet. De opnamestudio bevindt zich in Utrecht en is zowel met het OV als met de auto heel makkelijk te bereiken.

Meer informatie over For Live / Central Studio’s.

Central Studios - Laat je creativiteit de vrije loop bij deze blackbox  evenementenlocatie - GreaterVenues.com

4. Studio Werkspoor

Deze studio bevindt zich op een bijzondere plek, namelijk de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Dit is een indrukwekkende insdustriele locatie in het hart van de stad. De opnamestudio is bij uitstek geschikt voor webinars, podcasts en e-learning. De opnamestudio hanteert een ‘plug & play’ concept, wat inhoudt dat techniek, vormgeving en regie volledig uit je handen worden genomen. Op die manier kun je je volledige aandacht richten op de inhoud van je online event.

De setting is flexibel en er zijn verschillende opties en paketten beschikbaar. Je kunt er dus verzekerd van zijn dat er altijd wel een optie is die past bij de set-up van jouw webinar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid en Studio Werkspoor biedt de mogelijkheid aan om catering te verzorgen. Uiteraard wordt er gebruik gemaakt van top-notch apparatuur en materialen.

Meer informatie over Studio Werkspoor vind je hier.

Studio Werkspoor - Opnamestudio - Event Inspiration

5. The Podcast Garden

De laatste opnamestudio die we in dit artikel willen noemen, bevindt zich ook zeer centraal in Utrecht. The Podcast Garden is een begrip in de podcast wereld. De prachtig ingerichte plek biedt alles wat je nodig hebt voor het opnemen van een podcast, zowel met audio als video, of een livestream. Wat voor event je ook in gedachten hebt, bij The Podcast Garden is er altijd wel een mogelijkheid die aansluit bij wat je wensen, en dat tegen een scherpe prijs. Uniek zijn de aanvullende diensten zoals fotografie, cover art of het maken van snippets voor de promotie van je podcast of webinar.

The Podcast Garden ligt aan de A2 en is dus uitstekend bereikbaar. De bijzondere sfeer in de studio zorgt ervoor dat je je kunt onstpannen en focussen op het verhaal dat je wilt vertellen. De eigenaar is zelf maker van podcasts en kan je dus ondersteunen in alle aspecten van je productie.

Meer informatie over The Podcast Garden vind je hier.

Related Posts